Ajattelenko liikaa ?

Minulle on moni sanonut että ajattelen liikaa. Ehkä. Onhan tuossa ajaessa aikaa pyörittää päässä vaikka mitä. Joskus se on jopa ihan hyödyllistäkin ajatustyötä. Kuten esimerkiksi auton rakentamisen suunnittelu. Se on hyödyllistä. Sitten taas on paljon asioita joiden ajatteleminen ei ihan hirveästi edistä maailmanrauhaa tai muutakaan tärkeää. Radiosta tulee päivän mittaan paljon ajatuksia herättäviä juttuja ja joskus on jopa tullut soiteltua ihan lähetykseen ja päästetty nämä aivopierut ilmoille.

DSC00388

Tänään on uutisissa ollut aiheena tämä Korean niemimaan tilanne. Siitä aiheesta minun ajatukset lähtivät sitten hieman hakoteille, mutta kuitenkin aihetta sivuten. Mietin tätä maailman menoa ja ihmisten erilaisuuksia. Kaikenlaisissa rotusyrjintää käsittelevissä jutuissa ja puheissa otetaan aina esille se asia, että kaikki ovat samanlaisia rotuun tai kansalaisuuteen katsomatta. Onko todellakin näin?

Otetaan esimerkiksi se kuinka kauan lähi-idässä on sodittu ja tapeltu?  Sitä tappamista ja vihanpitoa on jatkunut vuosikymmeniä, jotkut jopa satoja vuosia. ”Vääränlaisia” Ihmisiä tapetaan autopommeilla päivittäin. Voisitteko kuvitella että tällaista tapahtuisi tänä päivänä esimerkiksi meillä suomessa? Me sodimme Neuvostoliittoa vastaan muutaman vuoden ja suhteellisen nopeasti tilanne rauhoittui ja nykyään venäläiset ovat hyvinkin tervetulleita turisteja. Uudet sukupolvet ovat jättäneet vanhat haavat taakseen ja jatkaneet elämää. Ei täällä ole mitään ”vapauttakaa karjala” terroristijärjestöä, joka kymmeniä vuosia syyttää toista jostain mitä itsekin tekee koko ajan. Lähi-idässä vihanpito jatkuu sukupolvelta toiselle ja toisille ihmisille tehdään asioita jotka ovat nykypäivänä länsimaalaiselle ihmisille aivan käsittämättömiä.

Minä en tietenkään ole elänyt päivääkään lähi-idässä, joten en ole mikään asiantuntija asioiden taustoista. Jotenkin vain väkisinkin tulee mieleen, että onko meissä ihmisissä sittenkin eroja jotka johtuvat jollain tavalla rodusta tai syntyperästä?

Kuten aiemmin kirjoitin, niin on hyvin vaikea kuvitella että lähi-idän kaltaiset tapahtumat tapahtuisivat esimerkiksi meillä tai vaikka Hollannissa. Eli tässä tulee eteen nyt se kysymys. Miksi tiettyjen alueiden ihmiset ovat niin erilaisia? Selitys ei voi olla vain ihmisen luonne koska se luonne tulee tietyllä tavalla syntyperän mukana. Jokainen ihminen tietää että suomalaiset ovat rauhallisia ja hiljaisia. Espanjalaiset ovat tempperamenttisiä ja saksalaiset ovat hyvin täsmällisiä ja tarkkoja. Eikö tämä ole juuri erilaisuutta ?

Miten voidaan väittää, että kaikki kansallisuudet ja rodut ovat samanlaisia? Onhan meillä kaikilla nenä ja kaksi korvaa mutta onko siinä kaikki? Jos meidän kansallinen ”ominaispiirre” on rauhallisuus niin miksi jonkun kansan ”ominaispiirre” ei voisi olla väkivaltaisuus?

Kuten sanoin, ehkä minä tosiaan ajattelen liikaa.