Ammattisankarit ?

Ammattina sankari? Vai ammattisankarit? Mitä eroa? Ensimmäisessä tapauksessa ammatti on sen kaltainen, että väkisinkin joutuu tilanteeseen missä joskus olet sankari.Enkä tarkoita sitä sarkastisessa mielessä vaan aivan oikeasti sankari. Tuo ammattisankari onkin jo sitten enemmän filosofinen homma ja vastaus taitaa löytyy usein sarjakuvien sivuilta.

 

Viime viikolla oli jälleen aika palkita meidän alan sankari Ammattina Sankari gaalassa. Sankari, joka on vuoden aikana tehnyt jotain sellaista mistä voidaan antaa sankarin arvonimi. Tänä vuonna hän oli Jouni Asumaniemi. Hän oli ajotaidollaan pelastanut erään nuoren naisen hengen. Ei sen vähempää. Eikö se ole mitä suuremmissa määrin sankarin arvonimen arvoinen suoritus?

Palkinto gaalassa oli hienoa nähdä miten yleisö nousi sponttaanisti seisomaan kun Jounin pelastama nainen kertoi tarinan kyynel silmässä. Sillä hetkellä siinä salissa oli monta hyvin liikuttunutta ihmistä ja ammatistaan ylpeää ihmistä. Kyllä jokainen ammattikuljettaja voi ottaa itselleen pienen palan tuosta palkinnosta. Me jokainen pelastamme henkiä joka päivä jo pelkästään sillä että pidämme automme tiellä. Pysäytämme sen ajoissa. Kiinnitämme lastimme. Tarkistamme automme kunnon.

Joka päivä me pelastamme henkiä pelkästään tekemällä työmme kuten ammatilaisen kuuluu tehdä. Me olemme ammattisankareita.