Deja vu.. ja sama uudestaan ja uudestaan

lippu+suomi+suomen+lippu+liehuu+itsenäisyyspäivä+liputus+liputuspäivä

Mitä eroa on terroristijärjestöllä ja suomalaisella AY liikkeellä?

Ainakin se, että terroristit myöntävät ajattelevansa itseään kun tuhoavat muiden elämää

Olen monta kertaa kirjoittanut samasta asiasta ja jollain tavalla tekisi mieli olla toistamatta itseäni. Asia on vain niin vakava, että jokainen yritys tämän järjettömyyden lopettamiseksi on sen arvoista.

Minä en voi millään aivosoluillani käsittää tätä lakkoilu intoa. Suomalainen yhteiskunta on siinä tilanteessa, että mikäli emme viimeistään nyt ymmärrä ajatella yhteistä hyvää niin kohta meillä ei ole sitä, mitä voidaan yhteiskunnaksi kutsua. Postilaisten tueksi satamat menevät kiinni. Virallisesti tätä ei ole ilmoitettu, mutta ne suljetaan ensimmäisenä, kun AKT lähtee valkoisella ratsulla pelastamaan kaveria hädästä. Satamat ovat AKT:lle niin hyvä ”ydinase” että sen avulla voidaan kiristää aivan mitä vain keksitään pyytää. Kaikki muut tahot ymmärtävät sen. Mikäli tässä tilanteessa satamat ovat kiinni esimerkiksi kuukauden, niin seuraukset ovat sellaiset että sana katatrofi kuulostaa sunnuntaipiknikiltä.

Siis suomeksi sanottuna AY liike harjoittaa laillista kiristystä.

Käännetään asia toisin päin. Mitenkä työnantaja voisi ”painostaa” työntekijöitä hyväksymään sopimus? Sulkemalla työpaikkaruokalan tai poistamalla vessoista paperit. Työntekijät ”painostavat” työnantajaa sulkemalla suomen ulkomaankaupan. Pelkästään viennin arvo on n. 15 miljoonaa euroa päivässä.

Tarvitseeko edes kysyä onko tukilakko kiristystä?

AKT on virallisesti auto ja kuljetusalan työntekijäjärjestö. On hyvin vaikea ymmärtää miten he voivat toiminnallaan vaarantaa tuhansien jäsenien työpaikat? Suomalaiset kuljetusyritykset ovat jo vuosia kamppailleet olemassaolostaan ulkomaisten toimijoiden ja vähentyneiden kuljetusten takia. Joka suunnalla ongelmana tuntuu olevan ajettavat rahdin vähyys. Yritysten kannattavuus on aivan kipupisteessä. On jopa ihme, että lopettaneita yrityksiä ei ole enempää. Tässä tilanteessa ei tarvita yhtään ylimääräistä seisontapäivää.

Nyt sitten lähdetään pelottelemaan tukilakoilla jotka pitkittyessään tekevät niin suuren reiän suomen taloudelle ettei sen paikkaamiseen riitä edes uusi NOKIA.

Tiedän aivan hyvin miten eräät ajattelevat tämän koko sopan syylliseksi niitä ahneita osinkojen metsästäjiä. Juuri heitä kenelle mikään ei riitä. Miettikää sitä, miten nämä ahneet osinkometsästäjät reagoivat jos postitoiminta on kuukauden lakossa? Luuletteko, että he vain ottavat rahalliset tappiot kiltisti omasta taskusta ja jatkavat toimintaa kuten mitään ei olisi tapahtunut? Vai voiko käydä niin, että he sijoittavat rahat johonkin pienemmän riskin maahan? Osinkometsästäjä voi sijoittaa rahansa vaikka Kiinaan, mutta en usko että se postinjakaja Vantaan Hakunilasta muuttaa perässä. Raha liikkuu napin painamisella, elämän siirtäminen vaatii huomattavasti enemmän.On hyvin surullista, että sanonta ”raha puhuu” on totta. Se on vain fakta. Sen voi hyväksyä ja yrittää sopeutua tai voi tapella vastaan ja silti huomata häviävänsä. Häviön jälkeen jäljelle jää hyvin katkeran ihmisen kuori.

Me asumme ja elämme täällä, mutta kenenkään sijoittajan tai osakkeenomistajan ei ole  pakko sijoittaa tänne euroakaan.

Tarvitseeko tätä tämän enempää selventää? Pitkässä juoksussa se satamien sulkeminen on kuin kusisi housuihin talvipakkasessa. Lämmittää hetken, mutta lopulta istutaan pihalla hangessa munat jäässä.

Postilaisten neuvotteluihin ja vaatimuksiin en ota millään tavalla kantaa. Minulla on omiakin ongelmia, eikä minulla ole aikaa perehtyä siihen kuka kusi kenen muroihin.

Toivon vain syvästi, ettei tämä koko soppa ole sitä housuihin kusemista.