Ei se yhteiskunta pyöri sillä tavalla…

Minä en todellakaan väitä olevani mikään talousnero. Olen hyvin kaukana siitä. Siitä huolimatta tuntuu, että ne tyhmemmät tapaukset istuvat johtavissa asemissa. Enkä nyt todellakaan tarkoita ministereitä tai kansanedustajia. Tarkoitan niitä kaikkia järjestöpamppuja, ketkä huutelevat itsestäänselvyyksiä norsunluutorneistaan. Itsestäänselvyyksillä tarkoitan niitä lausuntoja, mitkä heidän kuuluukin antaa ihan asemansa takia. SAK:n suurin herra ISO herra huutaa, että ei meidän jäseniltä saa viedä. STTK:n isoin pamppu huutaa samaa. Autoliiton suunnalta huudetaan, ettei autoilijan kukkarolle saa mennä ja lapsiperheiden asiaa ajavat tahot jatkavat samaa säveltä.

DSC01184

Kenenkään mielestä minulta ei saa ottaa mitään pois. Ottakaa siltä toiselta.

Mutta kun siltä toiseltakin otetaan.

Onko tässä jotain outoa?

Hallituksen kehysriihessä päätettiin, että kiristetään verotusta ja vähennetään menoja. Lapsilisistä otetaan pois. Työttömyysturvasta otetaan pois. Polttoaineverotusta kiristetään. Perintöveroa korotetaan. Pääomaverotusta korotetaan. Asuntolainan verovähennystä heikennetään. Solidaarisuusvero jää pysyväksi.

Kyllä tässä minun mielestä aika lailla joka suunnalta otetaan. Mutta kun se ei kelpaa taas kenellekään. Säästöjä on otettava joka paikasta. Vain siten se on oikeudenmukaista. Ja valitettava tosiasia on se, että esimerkiksi lapsiperheet kuluttavat paljon yhteiskunnan varoja. Koulut, päivähoito, terveydenhuolto, lapsilisät. Kaikki tulevat yhteiskunnalta. Ja jos säästöjä haetaan niin myös niihin on puututtava. On aivan turha säästää punatukkaisten kääpiöiden uimalipuista, koska se ei ratkaise tätä ongelmaa. 7 euron pudotus  lapsilisään kuukaudessa, tekee vuodessa lähes 90 miljoonaa. Ja vuodessa pudotus lasta kohden on n. 85 euroa. Eli äiti tai isä joutuu jättämään väliin yhden baari-illan vuodessa. Vaikuttaako se oikeasti kenenkään elämään?

Suomen suurituloisin ihminen maksoi tuloistaan veroja melkein 8 miljoonaa vuodessa. Siis yksi ihminen maksoi veroja enemmän kuin 1300 pienituloista yhteensä. Kuinka paljon hänen pitäisi maksaa, että se riittäisi vasemmistolle?

 

Kaikki valittavat että elämä on jo nyt liian kallista. Palvelut on heikentyneet. Tienhoito on huonoa. Käetkin kukkui kovempaa.

Mikäli näitä säästöjä ei nyt tehdä, niin mitä luulette käyvän muutaman vuoden päästä?

Kuka uskaltaa ensimmäisenä tulla alas sieltä norsunluutornista ja sanoa, että hieno homma kun joku uskaltaa ottaa asiat tosissaan eikä kalastele vain äänestäjiltä suosiota seuraavia vaaleja odottaessa?

Minä en ole minkään puolueen kannattaja. Olen järjen kannattaja. Minua ärsyttää suunnattomasti politiikkojen päättämättömyys vaikeiden asioiden edessä. Ne päätökset ovat vaikeita, koska se ei lisää suosiota. Sen takia minä nostan hattua nykyiselle hallitukselle siitä että he ovat uskaltaneet. Hallitus teki poliittisen itsemurhan samalla kun he löivät lukkoon kehysriihen. Kataisesta ei tule seuraavaa pääministeriä ja se on sääli. Kerrankin meillä on pääministeri kuka näkee asiat pidemmälle kuin seuraaviin vaaleihin.