Ihmisiä ratin takana..

Nyt se osui jo aika lähelle. Tunnen erään kuljettajan, kenen työpäivä alkoi hyvin ikävästi. Muutaman kymmenen kilometrin ajon jälkeen joku kirjaimellisesti elämäänsä kyllästynyt ihminen päätti ajaa autonsa hänen rekan alle. Minun kaverille ei käynyt juuri mitään. Siis fyysisesti. Vastaantulija sen sijaan onnistui ja sai itsensä hengiltä.

Minä en oikein tiedä, miten tästä asiasta voisi puhua tai kirjoittaa ettei se kuulostaisi jotenkin kylmältä. Siksi minä en edes yritä. Minä en sääli millään tavalla sellaisia ihmisiä, ketkä haluavat tappaa itsensä ajamalla autonsa jonkun toisen autoa päin. Itsemurha sinänsä on surullista ja johtuu monista eri seikoista. Mutta nyt tässä ei olekaan kyse siitä. Itsemurhaa hautoville ihmisille pitäisi löytyä apua jostain. Mieluiten ihan omasta lähipiiristä. Minä en usko että jonottaminen kunnallisen psykiatrin vastaanotolle on se paras tapa asian hoitamiseksi. Elämänilo lähtee läheisistä ihmisistä.

Pitäisikö näille ihmisille rakentaa moottoritien viereen sellainen itsemurhakaista? Tämä itsemurhakaista voisi olla ikäänkuin ramppi minkä päässä on 3 metriä paksu betoniseinä. Jokainen joka haluaa itsensä tappaa autollaan, voisi vetää täysiä siihen betoniseinään. Ei tarvitsisi vaarantaa jonkun täysin ulkopuolisen ihmisen elämää. Tai vähintään terveyttä ja ammattia. Hyvin moni rekkakuski saa tapahtumasta elinikäiset traumat eikä voi enää koskaan palata ammattiinsa. Ja jos kyseinen kuski on vielä yrittäjä, niin tilanne on aika vaikea.. Siinä menee helposti koko loppuelämän suunnitelma uusiksi.

No vitsit sikseen. Asia on kuitenkin vakava. En vain tiedä miten tätä asiaa pitäisi lähteä purkamaan. Itsemurhia ei varmaan koskaan saada loppumaan vaikka mitä tehdään. En tosin tiedä, millä nuo rekan alle ajetut itsemurhat saisi loppumaan. Pitäisikö jokaisen rekan keulaan laittaa keulan kokoinen naamakuva kuljettajasta. Ajattelisikohan itsemurhan tekijä silloin, että sen ison rautakasan ratissa on ihan oikea ihminen?