… ja siellä kaikilla oli niin mukavaa, oi jospa…

Tuolta se tuli, ja tuonne se meni. Tuo lause lenteli jostain syystä pitkin iltaa Porvoon Kokonniemessä. Riverside Truck meeting tuli ja meni. Mukavaa oli kuten arvelinkin. Keli ei ollut aivan paras mahdollinen, mutta vesisade pysyi sentään poissa.  Vain pari pisaraa tuli maahan asti. Kylmyys tuli sitten ihan luihin asti. Päivällä se pysyi vielä poissa, mutta illalla alueen yli kulki joku ihmeellinen pilvi. Se toi mukanaan niin viileää ilmaa, että harkitsin jopa pipon kaivamista auton kaapista. No joo, myönnän. Kyllä se hetken oli päässä. Jäin kiinni kun katselin kuvia tapahtumasta

Mutta mukavaa oli kuten jo kerroin. Melkein kaikki tutut olivat paikalla. Vain pohjanmaan pataljoona oli poissa, mutta se annettakoon heille anteeksi. Yhden päivän takia lähes 1000 km ajaminen ei välttämättä ole ihan fiksua näillä naftan hinnoilla. No etelän sakki suuntaa sitten elokuun alussa pohjanmaan lakeuksille vastavierailulle, joten eiköhän siellä sitten kuule nekin kuulumiset. Ainakin eräs henkilö on mennyt naimisiin sitten viime näkemisen. Sen verran olen huhuja kuullut sieltä suunnalta.

Jälkeenpäin kun miettii, että mitähän sitä oikein tuli juteltua ja ketä nähtyä. Koko päivän minä taisin olla äänessä, mutta ei sieltä suusta tainnut tulla mitään järkevää. Ehkäpä se juuri on tuollaisten tapahtumien suola. Kaikkien kanssa tulee juteltua ja kaikkea puhuttua, mutta mikään ei ole niin vakavaa, että sillä olisi merkitystä maailmankaikkeuteen. Juuri siksi siellä onkin niin mukavaa. Kaiken ei tarvitse olla niin vakavaa eikä jokainen sanottu lause tarvitse olla uusi suhtellisuusteoria. Hömppäpömppä on välillä terveellistä.

Järeä sauna vaatii järeät vehkeet..

Kyllä siellä tulee vastaan myös hyödyllisiä tarinoita. Kun saman alan ihmiset vaihtavat kuulumisia, niin siinä huomaamattaan tulee päivitettyä tietojaan. Mikä on uusimman automallin heikko kohta. Mikä on alan yleinen tila ja mikä firma on mennyt konkurssiin. Joku voisi ehkä sanoa että siellä juorutaan. Totta toinen puoli, mutta minä näe sen enemmänkin tietojen päivittämiseksi. On hyvä tietää mitä alalla tapahtuu, niin siten voi itsekin välttää tietyt ongelmat. Huonoon taloon ei kannata mennä töihin ja automallin heikkoa osaa kannattaa tarkkailla. Se on puhdasta hyötyä mitä juoruamisesta ei saa. Siksi minä en kutsuisi sitä juoruamiseksi.

Haluan esittää lämpimän kiitoksen Porvoon järjestäjille. Markku,Pasi ja Petri ansaitsevat kaikki kiitokset siitä että järjestivät mukavan viikonlopun. Ensi vuonna jatketaan?  Toivottavasti.

Toivottavasti tällaiset autot eivät häviä ikinä katukuvasta

 

Lähdimme Porvoosta kotiinpäin sunnuntaina ja saimme idean poiketa matkalla Nukarin Rusthollari-kyläpäiville. Siellä oli koulun piha täynnä vanhan tavaran ja käsitöiden myyjiä. Pihan toisella laidalla oli parkissa vanhoja autoja ja moottoripyöriä. Niitä ihaillessa meni sitten hetki ja toinenkin. Aivan mahtavia kapistuksia. En tunnistanut merkeistä puoliakaan, mutta työnlaadun tunnistan. Käsityötaito on jotain sellaista minkä edessä minä hiljennyn. Jos auton vuosimalli on jotain 30-40 luvulta niin ei sen peltiosia enää biltemassa myydä. Kyllä ne on väännettävä ihan omin pikku kätösin.

Uskomattoman hieno konehuone.

Sanoin joskus Tiinalle, että haluaisin päästä Juhla Mokan kahvimainokseen. Tiina kysyi, että mitä minä siinä tekisin? Vastasin että aivan sama mitä teen, mutta jos olen siinä mainoksessa niin olen siinä hommassa aivan järjettömän hyvä.

Arvostetaan perinteisiä taitoja ja ammattilaisia. Netistä voi tilata kuka vaan eikä se vaadi kuin tietokoneen nettiyhteydellä. Itse tehty villasukka vaatii jo aika paljon enemmän.