Laitanko laskun?

Nyt on hieman tunteet rauhoittuneet ja voin saada aikaiseksi jotain painokelpoista tekstiä. Toisaalta en tiedä onko jutun aihe sellainen, että siitä voi kirjoittaa millään tavalla käyttämättä juuri niitä painokelvottomia sanoja.

DSC00698

Jokainen, joka on joskus lukenut minun tekstejä voi jo arvata että nyt lähtee hieman kriittistä palautetta tuonne autonkuljettajien etujärjestön suuntaan. Juuri niin. Luit oikein. AKT on edelleen autonkuljettajienkin etujärjestö, vaikka voisi luulla että se on venäläisten merimiesten järjestö.

Tänään tuli vastaan uutinen missä kerrottiin, että AKT:n hallitus oli tehnyt päätöksen viime viikon satamalakosta näkemättä koko sopan aiheuttanutta uhkauskirjettä. Heillä ei ollut edes tarkkaa tietoa sisällöstä. Joku oli ilmoittanut, että kirje sisältää ” vakavan uhkauksen”. Nyt viikko tapauksen jälkeen joku AKT:ssa oli myöntänyt, että mikäli kirjeen tarkka sisältö olisi tuolloin ollut tiedossa, olisi päätös lakosta voinut olla toinen.

Eli siis minä muotoilen tämän suomeksi.

Suljettiinko satamat siksi, että jonkun yhden pääluottamusmiehen mielestä kirje sisälsi ”vakavan uhkauksen”? Se taisi olla sellainen kymmenien miljoonien eurojen mielipide.

Pitäisikö tuollaisia päätöksiä tehdessä oikeasti ensin hieman tutkia ja miettiä? Ei tuollaisia päätöksiä voi tehdä sillä perusteella, että joku pienellä egolla varustettu pääluottamusmies saa itkupotkuraivarit kun joku hieman korottaa ääntä.

Tämä lakko oli loistava esimerkki siitä, että AKT on kadottanut kosketuksen todellisuuteen. Maailma on muuttunut ja sille yksi suomalainen menneisyyteen jämähtänyt järjestö ei voi mitään. Se ei tarkoita sitä, etteikö jäsenten etuja voisi ajaa muuttuneessa maailmassa. Menetelmien on vain oltava toimivia ja ne pitää kohdistaa sinne missä ongelma on. Omien jäsenten työpaikkojen vaarantaminen ei välttämättä ole ihan juuri se linja mitä ne jäsenet haluavat.

Minä annan nyt ilmaisen vinkin AKT:lle. Tulkaa alas sieltä tornista ja katsokaa ympärillenne. Teiltä lähtee loputkin jäsenet, jos te jatkatte tuota linjaa.

AKT on iso järjestö, mutta maailma on isompi.