Letkuteline

Letkuteline on sinänsä aika pieni osa kokonaisuutta, mutta se on varmaankin saanut eniten huomiota suhteessa kokoonsa.

En muista miten ajatus tuosta telineestä lähti liikenteeseen, mutta sen muistan että sen piti istua kokonaisuuteen. Ja halusin telineen jolla on joku tarkoitus. Ettei se olisi vain ”teline”. No tuo kaapumies sitten tuli jostain mieleen ja ajatus viehätti. Kaapumies pitää letkuja ja työvaloja.. Kuulostaa tarpeeksi pelottavalta

Työstö alkoi jälleen kerran finnfoam levystä. Oikeastaan tuo letkuteline oli kylläkin  ensimmäinen osa missä tuota levyä käytin. Mutta levystä kuitenkin työstin valmiin näköisen kaapumiehen.

Kun muotti oli valmis niin se päällystettiin pakkausteipillä ja päälle vaan hartsia ja lasikuitua. Muodot olivat aika vaikeat ja sen takia tunteja meni yllättävän paljon. Toisaalta letkuteline toimi hyvänä harjoituksena tuleville koitoksille.

Kuidutuksen jälkeen alkoi kittaaminen ja hiominen. Kittaaminen ja hiominen. Lopulta pinta maalattiin ja päälle vielä kynäruiskulla hieman varjostuksia.

 

Valmiiseen telineeseen kiinnitettiin lopulta letkujen ja piuhojen paikat ja työvalot. Niin ja tietysti pääkallon kasvot. Se kallo löytyi valmiina eräästä sisustuskaupasta. Kallo oli tehty hartsista joten se soveltui erinomaisesti. Leikkasin kallon vaan halki ja sovitin paikalleen. Moni kyseli kesällä näyttelyissä että onko silmissä valot ?.. Ei ollut mutta nyt on. Punaiset tietysti.