Miksi merta edemmäs?

DSC02372

Onko käynyt mielessä sellainen asia, kuinka paljon me suomalaiset syydämme rahaa ulkomaille?

Tässä vaiheessa moni tietysti miettii kreikkalaisten pankkitukia tms. Se on tietysti yksi muoto, mutta siihen ei yksittäinen ihminen voi juuri vaikuttaa. Moneen muuhun hän voi? Hyvin moni suomalainen vie ison summan rahaa mukanaan kun hän lomailee ulkomailla. Saman loman voisi hyvinkin viettää kotimaassa. Surffaus ja palmujen ihailu ei tietenkään täällä onnistu, mutta jos ajatellaan vaikka kylpylälomaa. Virossa on edullisia kylpylöitä, missä hyvin moni suomalainen viettää lomaansa. Muutaman päivän lomasta matkustamisiin menee helposti 2 päivää jos lähdet jostain Tampereen takaa kohti Helsinkiä ja laivamatkat päälle. Vaihtoehtona voisi olla kokonaiset 3 päivää kylpylässä siinä ihan oman kodin lähellä. Tuloksena rennompi loma ja rahat jäisivät Suomeen ja siten toisi työtä kotimaahan. Monesti ihmiset eivät tule ajatelleeksi, että kotimaassa voi ”matkustella”

Mielestäni lopputulos ratkaisee.

DSC02363

Me vietimme juuri kaksi vuorokautta aivan upeassa ympäristössä Inkoossa. Laitoin nettiin hakusanoiksi ”kartanohotelli” ja sieltä löytyi Westerby Gård. Varaus saman tien netin kautta ja meidän miniloma oli päätetty. Joulun jälkeen paikka oli hyvinkin rauhallinen. Ensimmäisenä yönä me olimme ainoat vieraat tässä hyvin idyllisessä kartanossa. Se oli juuri sitä mitä me lähdimme sieltä hakemaan. Rauhaa.

DSC02323

Nukuimme pitkään ja kävimme Inkoon keskustassa katsomassa upeaa kivikirkkoa. Sen jälkeen syömään satamassa sijaitsevaan ravintola Sågeniin. Paras lohikeitto mitä olen koskaan syönyt. Ruuan jälkeen takaisin hotelliin ja siellä parin tunnin mittainen sauna- poreallas herkuttelu aivan kahdestaan. Koko saunaosasto oli varattu vain meille. Saunan jälkeen huoneeseen katsomaan hyvää elokuvaa seurana suklaata ja karkkia. Aamulla 1800-luvulla rakennettu sali tarjosi parhaan mahdollisen ympäristön aamupalalle.

Mitä tästä minilomasta puuttui sellaista, mitä esimerkiksi Viro voi tarjota? Se halpa kalja mitä pitää tuoda pakettiautollinen, että siinä säästää edes vähän.

Meidän minilomalla ei tarvinnut jonottaa ruokaa tai laivalippua. Ei tarvinnut kuunnella naapurihytin juhlimista tai väistellä sammuneita ihmisiä. Maitohappobakteerit ja rokotukset sai unohtaa kokonaan.

Ja jos ajatellaan sitä rahaa. Koko reissu maksoi kahdelta ihmiseltä n. 350 €. Sisältää kaiken. Ruuat, majoitukset, saunat, porealtaat, saunajuomat ja matkat. Se voi tuntua kalliilta, kun ottaa viereen sen 20 € laivalipun Tallinnaan. Matkan jälkeen tarkisteltu lompakko paljastaa sitten sen todellisuuden. Tallinnan matka on maksanut jotain aivan muuta kuin tuon 20 €. Taxfree kauppaan meni 200 € että saadaan ”ilmainen” risteily. Laivalla seisova pöytä maksoi 30 € per naama ja pari drinkkiä 50 €. Pari kolmioleipää 20 €. Matkat satamaan ja päälle parkkimaksu satamassa. Kyllä on halpaa matkustamista.

Jos edes puolet Tallinnan matkustajista tekisi saman matkan Suomessa, niin meillä olisi aika monta työpaikkaa enemmän täällä Suomessa.

Puhumattakaan siitä että Suomessa se loma voisi olla oikeasti loma.

Miksi lähteä merta edemmäs kalaan?