Miltä tuntuu olla oma itsensä?

Se tuntuu hyvältä.

Mutta miksi asiasta on tehty negatiivinen? Siis omana itsenään oleminen. On jotenkin käsittämätöntä, että kaikki muut tuntuvat tietävän paremmin mikä on sinulle parasta ja millainen ihminen sinun pitäisi olla. Koko elämänkaaren pitäisi olla jotenkin järkevää ja suunnitelmallista. Mihin katosi tunne? Fiilispohjalta ei ole ollenkaan negatiivinen tapa suhtautua asioihin. Minun mielestä se on hyvin pitkälle juuri se ainoa oikea tapa. Asumista, työpaikkaa, lasten hankintaa, ystäviä, harrastuksia, ruokavaliota. Kaikkia noita asioita selitellään hyvin usein sanalla ”järkevää”.  Miltä kuulostaisi muuttaa sen takia, että uudesta asunnosta tulee hyvä fiilis?  Vaihtaa työpaikkaa huonommin palkattuun, koska nykyinen työ ei tunnu hyvältä?

Kuinka paljon onnellisempi ihminen olet, jos vedät enemmän fiiliksellä? Se ei tarkoita sitä, että heittäydyt välinpitämättömäksi. Se tarkoittaa sitä, että juuri silloin välität. Välität omasta onnellisuudesta.

Itse olen kohdannut liian usein ihmisiä, kenelle saan selitellä miksi teen niin kuin teen. Alfa Romeon omistaminen ei ole järkevää. Rekkakuskin ammatti ei ole järkevää. Kuljetusyrittäjyys ei ole järkevää. Näille ihmisille vastaan Top Gear-juontaja Jeremy Clarksonin sanoin miten hän selitti Alfa Romeon omistamisen järkevyyttä .”Jos haluat olla järkevä, mene bussilla”

On paljon asioita mitä pitää ajatella järkevästi, mutta vielä enemmän asioita mitä ei pidä. Pitää tehdä asioita mistä tulee hyvä mieli. Ympärillä täytyy olla ihmisiä, ketkä saavat sinulle hyvän mielen. Harrastukset ovat siksi, että sinä saat niistä hyvää oloa. Ei siksi, että LIfestyle-lehti on sitä mieltä. Baariin voi mennä jos siitä tulee hyvä mieli. Ei siksi että ”kaverit” painostavat. Pizzan voi jättää syömättä jos ei siitä tykkää. Farmari Volvon voi jättää ostamatta, vaikka naapuri on kovasti toista mieltä. Koiraa ei ole pakko ottaa, vaikka se olisikin ”normaalin” lapsiperheen vakiokalustoa.

Elämässä ei ole mitään muuta pakkoa kuin kuolla. Toivottavasti kaikesta muusta tulee hyvä fiilis. Lopulta kyse on sinun elämästä, ei kenenkään muun.

Subbarikotelo 040