”W990 ON PARAS VETOPINTA PUUTAVARA-AUTOON”

Terrinic Oy Ruotsinpyhtäältä hankki tammikuussa 2009 puutavaranajoon DAX XF105.510 6×4 puutavara-auton, jossa oli alla Bridgestonen W990 vetorenkaat. ”Kuljetamme puuta Stora Ensolle. DAF suuntaa useimmiten Anjalankosken paperitehtaalle ja Heinolan fluting- kartonkitehtaalle sekä Kotkan sahalle. Keskimäärin ajomatkamme on noin 100-120 kilometriä ja uuden DAFin mittariin kertyikin ensimmäisen vuoden aikana noin 190 000 kilometriä”, kertoo Terrinic Oy:n Seppo Kuokkanen, joka aloitti puunajon vuonna 1980 ja on toiminut yrittäjänä vuodesta 1989 lähtien.

Kuokkasen kanssa DAFia ajaa Jan Salomaa, pitkän linjan rekkamies Porvoosta. ”Aloitin nuorena ensin puutavara- autonkuljettajana ja siirryin parin vuoden jälkeen rahtiauton rattiin. Maantiet tulivat tutuiksi Eurooppaa myöten seuraavan 26 vuoden aikana, kunnes sitten halusin palata metsäkuljetusten pariin. Aloitin Terrinic Oy:llä seitsemän vuotta sitten ja kyllä olen näissä hommissa viihtynyt”, kertoo Salomaa.

”Vuosi sitten tammikuussa, kun uusi DAF tuli alle, minut yllätti erittäin hyvän auton lisäksi Bridgestone W990- vetorenkaat. Olen puutavara- autoa ajanut monenlaisilla vetorenkailla, mutta vastaavaa pitoa ei ole missään muissa renkaissa”, Salomaa toteaa. Hän kertoo, että W990:n pito-ominaisuudet ovat aivan omassa luokassaan niin jäällä kuin lumellakin. Lisäksi ketjuja ei ole tarvinnut laittaa läheskään niin usein kuin muilla vetorenkailla ajettassa.

”Jatkoimme W990- vetorenkailla kesän yli ja vielä seuraavan syksynkin. Ne toimivat mukavasti myös kesäkelillä”, sanoo Salomaa. Viime vuoden lopulla alle vaihdettiin toisen merkkiset pinnoitetut renkaat , joiden pito ei yltänyt lähellekään W990- renkaiden luokkaa. Myös ketjuja jouduttiin laittaa alle enemmän kuin W990:sten kanssa. ”Olen isännälle sanonut, että ensi talvena  pitää olla taas Bridgestone W990:set alla. Kuulin, että Bridgestonelta saa saman pintamallin myös pinnoituksia”, toteaa Salomaa.

Vapaa-aikanaan Salomaa toimii Rahtarit Ry:n Porvoon osaston puheenjohtajana, ja vaimo Synnöve toimii sihteerinä. Porvoon rahtareiden voimain osoitus on vuosittainen RiverTruck- tapahtuma, joka kasvaa tasaisesti vuosi vuoden jälkeen.