Mörkömiehen parisuhdenurkka

Kosinta. Pitäisi olla kahden ihmisen välinen tilanne, mikä voi muuttaa koko loppuelämän. Miksi siitä on tullut kilpailu, missä yritetään keksiä mitä ihmeellisempiä tapoja ja paikkoja tehdä tuo yksi elämän suurimmista kysymyksistä? Tekeekö se kahden toisiaan rakastavan ihmisen suhteesta jotenkin huonomman, jos kosinta tehdään aamukahvia nauttiessa? Onko suhde jotenkin parempi, jos kosinta tehdään jääkiekko-ottelun aikana niin, että koko halli näkee sen isolta näytöltä?

Mikäli vastasit kysymyksiin kyllä, niin sinun ei pidä koskaan mennä naimisiin. Parisuhde ei ole kilpailu. Suhteen toimivuus ei ole kiinni sormuksen hinnasta, kosinnan erikoisuudesta tai häävieraiden määrästä. Siihen ei vaikuta se, kuinka monta kertaa päivässä kerrot facebookissa kuinka ihania lettuja kumppanisi paistoi tai minkä värisiä kukkia hän toi taas tänään.

Parisuhde on kahden ihmisen välinen suhde ja mikäli olet siinä onnellinen, niin se näkyy. Sitä ei tarvitse huutaa maailmalle. Ymmärrän tietysti, että juuri rakastunut ihminen on hieman sekaisin. Silloin tuollaiset sponttaanit purkaukset ovat hyvinkin ymmärrettäviä. 10 vuoden yhteiselon jälkeen tuollaisesta toiminnasta herää kysymys. Ketä siinä huijataan?

Hyvän parisuhteen tunnistaa hyvin helposti. Kysy itseltäsi seuraavat kysymykset.

Onko työpäivän jälkeen kiire kotiin, jos puolisosi on kotona ?

Millainen loma tai vapaapäivä on paras? Kuuluuko puolisosi tähän?

Kuka on se henkilö, kenen kanssa harrastat mieluiten ”sitä”?166

 

Nykyään tuntuu jotenkin oudolta, että kaikki parisuhteeseen ja seksiin liittyvät asiat ovat kaiken kansan asia. Netti on täynnä parisuhde-ja seksineuvoja. Kysellään asioita, mitkä pitäisi kysyä omalta puolisolta. Vastineeksi netti kertoo millaista ”normaali” seksi on. Kaikki on normaalia, mikäli se perustuu täysi-ikäisten ihmisten vapaaehtoisuuteen eikä siihen liity lapset ja eläimet. Netistä saa kylläkin sen käsityksen, että kaikilla on kaapit täynnä köysiä ja ruoskia. Jokaisesta ihmisestä kuoriutuu auringon laskiessa seksipetoja, jotka ruoskivat sänkyyn köytettyä kumppaniaan. Ehkä tietty elokuva on saanut aikaan tuollaisen mielikuvan, mutta se on kaukana totuudesta.

Jokainen ihminen määrittelee itse sen, millainen seksi on hänelle normaalia ja hyvää. Jokaisella on oikeus yksityisyyteen sen verran, ettei tuollaiset asiat kuulu kenellekään muulle kuin sille kenen kanssa puuhastelee.

Loppujen lopuksi parisuhde ja seksi on hyvin yksinkertaista matematikkaa. Kukaan muu kuin sinä itse et tiedä paremmin sitä, oletko onnellinen. Ja mikäli joku asia ei ole kohdallaan, niin siitä puhutaan oman kumppanin kanssa. Mikäli keskustelu hänen kanssa ei onnistu niin lähtekää siitä liikenteeseen.

Se on ensimmäinen jä tärkein avain, millä ne lukot aukeavat.