Näyttelyt lähestyy…

Sieltä se kesä taas hiipii… Viikon päästä on jo ensimmäinen kesätapahtuma meidän porukalla. Porvoossa on Riverside truck meeting. Se ei ole varsinaisesti näyttely, vaan enemmänkin sellainen kokoontuminen, joka on erittäin tervetullut tapahtuma tähän kesän alkuun. Saadaan tätä meidän ”kautta” hieman pidennettyä. Ja saadaan viettää kavereiden kanssa taas laatuaikaa. Se on erittäin mukavaa se. Jaakkoa näin viikko sitten samassa kahvijonossa, mutta oikeastaan ainoat sanat oli että ”ei ehdi istumaan, on kiire”. Porvoossa aion istuttaa miehen pitkäksikin aikaan samaan pöytään ja kysellä koko vuoden kuulumiset yhdellä kertaa..

Viime vuosi meni vanhalla autolla

Toivottavasti keli suosii meitä myös. Viime vuonna oli aivan liian kuuma joten sekään ei ole mukavaa. Tosin vesisade on huonoin vaihtoehto. Pilvipouta ja 20 lämmintä niin olosuhteet ovat erittäin otolliset mukavalle päivälle hyvien ystävien seurassa.

Porvoo meeting viime kesänä

Paikalle tulee myös minun ensimmäinen ”asiakasprojekti” auto. Tehtiin eräälle kaverille Scaniaan uusi sisustus. Minä toimin siinä projektissa ikäänkuin konsulttina. Purettiin ja kasattiin sisustus ja suunnittelin väritystä yms. Ammattilaiset sitten hoitivat varsinaisen verhoilun. En ole autoa vielä nähnyt aivan valmiina, joten mukavaa nähdä sekin.

 

Löimme myös lukkoon osallistumisen Puolan Master Truck showhun. Viime vuonna vannoimme, että tämä oli viimeinen kerta, mutta jotenkin sinne on vaan mukava palata. Järjestäjät ovat aivan mahtavia ihmisiä ja he hoitavat hommat viimeisen päälle. Heistä on tullut jo ihan ystäviä. Olemme olleet siellä kahtena kesänä ja lisäksi olemme tavannet heidät niin Härmän näyttelyssä kuin Hollannissakin. Todella mukavaa sakkia. Siinä suurin syy mennä sinne. Syy miksi sinne ei haluaisi mennä, on paikalliset tiet ja joidenkin näyttelyvieraiden käytös.. Mutta me opimme joka vuosi uusia keinoja ja sähköaita auton ympärille taitaa olla seuraava askel..

Puolasta löytyy aika erikoista porukkaa

.. ja aika huonoja teitä

Puolan jälkeen on muutaman viikon tauko ja sitten on Härmän näyttely. Pari viikkoa siitä olisi tiedossa Ruotsissa Nordic Trophy ja sen jälkeen taitaa kesä olla taputeltu. Vaikka näyttelyiden määrä ei ole tuon suurempi, niin silti aikaa menee ja paljon. Matkat Puolaan ja Ruotsiin vie oman aikansa ja muut valmistelut. Pesut ja vahaukset.Pienet korjaukset ja paikkaukset.

Joskus olisi mukavaa ottaa mukaan joku täysin ulkopuolinen ihminen katsomaan, kuinka paljon töitä yksikin näyttely teettää. Sitä ei ihan heti usko ennenkuin sen itse kokee. Mutta en minä valita. En todellakaan. Teen sitä hyvin mielelläni. Ehkä tässä yritän tuoda esiin sitä seikkaa, ettei se työ lopu siihen kun auto on rakennettu valmiiksi. Työmäärä pysyy samana mutta työn kuva muuttuu. Pesua ja puunausta. Korjausta. ja paikkausta. Ja taas korjausta ja paikkausta. Aina tulee kolhuja kun töitä tekee, mutta niitä ei saisi näyttelyssä näkyä.

Ja mikähän tämän jutun punainen lanka oli? Eipä sitä tainnut ollakaan. Mutta tulkaa moikkaamaan kun nähdään kesän näyttelyissä. Niissä kannattaa käydä vaikka ei olisikaan mitenkään alan ihmisiä. Siellä tapaa mukavia ihmisiä ja meno on rentoa. Siellä ei tarvitse jäykistellä.. Hyvää kesää kaikille.