Onko jo syksy?

Taas alkaa olla yksi kesä takana. Kesä ikäänkuin tuli ja meni. Meidän kesät ovat olleet niin vauhdikkaat jo usean vuoden ajan, että kävi mielessä sellainen ajatus, ettei ensi kesänä menisi auton kanssa yhteenkään näyttelyyn. Toisaalta tiedän oman luonteeni, joten kyllä tässä on paljon aikaa muuttaa vielä mieltään. Sen näkee sitten kun se ensi kesä tulee.

DSC01108

Tämän kesän näyttelyistä jäi hyvin ristiriitainen fiilis. Oli hyvin paljon sellaista ”politikointia” palkintojen suhteen ja eräät tuomarit eivät vain ole minun ajatusten kanssa edes samalla planeetalla. En ole ikinä ymmärtänyt sitä ajatusta, että tehdään 20 vuotta sitten rakennettu auto uudestaan nykyajan keinoilla. Ne keinot ovat siis se, että se tehdään virheettömäksi. Tuolla logiikalla meillä kaikilla pitäisi olla T-mallin Ford, mutta nyt se olisi virheetön. Eikö ole ihan hyvä asia että asiat kehittyvät ja keksitään uusia asioita? Tietenkin ”retro” on tyylikästä, mutta ei se voi olla ainoa asia, mikä ratkaisee kun pisteitä jaetaan. Toisaalta tuomarit ovat vain ihmisiä ja heillä on omat mielipiteet.

Minä en ole koskaan juossut niiden palkintojen perässä. Asia mikä tuossa ärsyttää on se, kuinka se tietyn tyylin auto voittaa aina. Ikäänkuin muilla asioilla ei olisi mitään väliä. Se jotenkin tuntuu epäkunnioittavalta toisten työtä kohtaan. Joku ostaa hyllystä läjän osia ja laittaa ne kiinni autoonsa, kun toinen käyttää kymmeniä tunteja luodakseen saman osan ”tilalle” jotain ainutlaatuista. Tässä kohtaa tulee vastaan se minun kipukynnys.Tietysti aina on huomioitava myös työn laatu. Se on aivan selvä. Käsityöstä jää väkisinkin jälki mitä kone ei jätä, mutta silti käsityötä ei missään nimessä saa väheksyä.Käsityötä pitää kunnioittaa ja arvostaa.

 

Sitten se positiivinen fiilis kesästä. Ehdottomasti Sveitsin reissu. Interlakenin Truck & Country festival. Aivan mahtava paikka. Kaupunki sijaitsee aivan kahden vuorijonon kainalossa ja hotellin aamupalalla voi ihailla ikkunasta 4100 m korkuista lumihuippua. Ihmiset olivat aivan loistavia. Ihan hotellin henkilökunnasta lähtien. Juuri tuo Sveitsin reissu oli se syy, miksi noita reissuja tulee tehtyä. Joskus se punainen lanka häviää itseltäkin, mutta tuollainen reissu palauttaa sen perimmäisen syyn mieleen. Asiaa on hieman vaikea selittää. Siinä on sellaista mukavaa yhdessäoloa samanhenkisten ihmisten kanssa. Uusia tuttavuuksia. Hyvin paljon positiivia asioita.

DSC01094

Ja tässä yhteydessä en voi olla mainitsematta sellaisesta asiasta, mikä ärsyttää suunnattomasti. Meidän Puolan reissusta oli oikein Ilta-sanomien nettisivuilla uutinen. Siellä sitten ihmiset kommentoivat sitä, miten on rahaa kun tuolla reissataan pitkin Eurooppaa. Ne näyttelyt ovat meidän lomareissuja. Piste. Ei minulla kävisi mielessäkään mennä valittamaan naapurille jos hän on ollut kaksi viikkoa Thaimaassa. Mikä tästä tekee erilaisen reissun? Ei sitten yhtään mikään.

Joten jospa jokainen saisi tehdä elämällään ja rahoillaan ihan mitä haluaa niin kauan kuin se pysyy lain sallimissa puitteissa? Minä tein kesällä paljonkin ja siitä jäi kaikesta huolimatta hyvä fiilis. Nyt sitten odottelen talvea. Siitä tulee vielä parempi fiilis.