Poliisi on ystävä

 

En tiedä onko syynä eräät television ajankohtaisohjelmat vai mikä, mutta viranomaisten valvonta on lisääntynyt erittäin paljon viime viikkoina. Pari päivää peräkkäin tulli tarkasti Vuosaaren satamassa ulkomaalaisia rekkoja eikä näköjään turhaa. Muutama auto siinä joutui viettämään lähes vuorokauden ja yksi perävaunu jäi odottamaan seuraavaa vetoautoa.

Hyvin usein kuulee kuljettajien ja isäntien suusta sen suuntaista kommentointia, että viranomaiset on aivan pellejä ja valvonta on vain kiusantekoa meitä kohtaan. Nyt kehoitan kaikkia näitä ihmisiä ottamaan sen pään pois sieltä minne päivä ei paista. Tuo valvonta on myös meidän kaikkien etu. On hieman outoa, että nämä samat valittajat ovat niitä, ketkä valittavat sitä että rahdin hinta on liian alhainen.

Onko käynyt mielessä, että juuri ne ketkä rikkovat lakia ovat niitä ketkä polkevat niitä hintoja?

On helppoa ajaa hieman halvemmalla kun verot on maksamatta. Auto katsastamatta ja tankki täynnä poltto-öljyä.

Juuri näitä firmoja ja kuljettajia viranomaiset sieltä tien päältä etsivät. Ja juuri sillä tavalla se auttaa meitä kaikkia, ketkä yrittävät kilpailla näitä rikollisia vastaan. Valvonta on ainoa keino puuttua tähän ongelmaan. Yrittäkää nyt hyvät ihmiset ymmärtää se.

Mitäpä jos seuraavalla kerralla kiität sitä poliisia tai tullivirkailijaa hyvästä työtä kun hän pysäyttää sinut ja tarkistaa paperit?

SAMSUNG