Poliisi pilaa hyvän keikan ?

Vaikka ajelen enimmäkseen kontteja, niin aika ajoin osuu kohdalle muutama irtoperän veto. Aika usein nuo kyseiset keikat alkavat satamasta. Kärryn sisällön alkuperämaa kertoo hyvin paljon siitä miten kuorma on lastattu. Saksasta tulevat kärryt ovat hyvin lastattu ja lähes poikkeuksetta myös hyvin sidottu. Toisessa ääripäässä on sitten Italiasta tulevat. Silloin tietää jo sisälle katsomatta, että liinoja ja aikaa menee.

Kun huonosti sidottu kuorma osuu omalle kohdalle, niin otan kärryn perään ja siirryn parempaan paikkaan satamassa kuormaa sitomaan. Siinä liinoja heittäessä ja kiristäessä huomaa miten eräät veturit vetävät kärryjä ulos satamasta. Monta kertaa on käynyt mielessä, että onko minulla todella näin huono tuuri? Saanko minä aina ne sitomattomat kuormat?

Kuva(07)

Nyt sitten taisi totuus tulla ilmi. Maanantaina Vuosaaren satamassa oli todella iso ratsia jossa paikalla oli 5-6 poliisiautoa ja 3-4 tullin autoa. Minä ajelin satamaan sisään ja katselin virkavallan innokasta puuhastelua. Löysin ruudusta oman perävaunun ja tarkistin sisällön. Saksasta tullutta palettitavaraa ja jokainen rivi esimerkillisesti sidottu. Tyytyväisenä lähdin ajamaan kohti sataman porttia kun huomasin jotain hyvin outoa. Ympäri satamaa oli varmaankin 10 yhdistelmää ja jokaisella kärryn kyljet auki ja sidontatalkoot käynnissä. Nämä samat veturit ovat juuri niitä ketkä vetävät kärryjä ulos hirveällä vauhdilla silloin kun poliisi ei ole paikalla.

Aika huonoa tuuria, kun kaikkien kärryjen sidonta on puutteellista juuri silloin kun poliisi on paikalla.