RENGASTOHTORI

…SEURAAVA POTILAS…

Olet tullut Rengastohtorin vastaanotolle. Täältä saat avun kiperimpiinkin kysymyksiin kun tarvitset apua renkaisiin liittyen. Olipa kyseessä bussi, puolikas tai puurekka niin tohtori tutkii huolet ja murheet 100% alennuksella, etkä tarvitse edes Kela korttia. Ja mikä parasta niin tohtorin antama vastaus tulee suoraan omaan sähköpostiisi.

TERVETULOA UUDELLEEN…


Kysymys tohtorille

Onko pinnoitetut renkaat turvallisia ja mitä on se rengasroju tuolla tien laitamilla?
T. Nimim. Epätietoinen

Tohtorin vastaus

Tervehdys Nimim. Epätietoinen,

Pinnoitetut renkaat ovat yhtä turvallisia kuin uudetkin. Tilastojen mukaan tien vierustoilta löytyvät renkaan kappaleet ovat peräisin sekä uusista että pinnoitetuista renkaista samassa suhteessa. Rojut sisältäessään teräskudoksia kertovat runkorakenteen pettämisestä ja tällöin kyseessä on usein ollut alipaineinen tai ylikuormitettu rengas. 

T. Tohtori


Kysymys tohtorille

Moi Dr,
MItä mahtaa johtua renkaan reilu kuluminen siitä renkaan keskeltä? Ollaan lyöty vetoa kaverin kanssa ja mä aion voittaa...

Tohtorin vastaus

Terve,

Renkaan voimakas keskikuluminen (ks. kuva) oireilee väärästä rengaspaineesta kuormitukseen nähden. Vetorenkailla on taipumusta keskikulumiseen. Keskikulumisen voi estää kun säätää ilmanpaineen kuormitusta vastaavaksi.

Terveisin, Tohtori

 

 

 


Kysymys tohtorille

Tarkoituksenani on viedä joulukuussa muuttokuorma Luxemburgiin ja haluaisin teitää millaisia säädöksiä sielä on KA talvirenkaisiin liittyen. Onko niitä?
T. JiiJii

Tohtorin vastaus

Tervehdys JiiJii,

Luxemburgin osalta on huomioitava seuraavat seikat liittyen Kuorma-autojen renkaisiin: M+S merkitä pitää olla vetorenkaissa 1.11. alkaen mikäli tiet ovat lumessa, jäässä tai sohjossa. Tuolloin kaikilla akseleilla pitää olla myös min. urasyvyys 1,6 mm. Lumiketjut eivät ole pakollisia.

Terveisin, Tohtori


Kysymys tohtorille

Voiko perävaunun rengasta käyttää etupyöränä. Paikallinen rengaskeisari väitti tämän olenvan ihan normaalia...

Tohtorin vastaus

Tervehdys,

On totta, että tiettyjä perävaununrenkaita voidaan käyttää myös ohjaavalla akselilla. Bridgestone- tuotteet, jotka ovat tarkoitettu vain peräkärryihin on merkitty FRT (Free Rolling Tyres)- merkinnällä ja näitä ei pidä laittaa ohjaavalle akselille. Käyttökohteesta riippuen Bridgestonen valikoimissa löytyy malleja kaikille akseleille mm. M840, L317.

Asiantunteva TruckPoint- kauppiaasi osaa auttaa rengasasioissa, joten käänny heidän puoleensa mikäli tarvitset asiantuntevaa rengasliikettä.

Terveisin, Tohtori


Kysymys tohtorille

Onko lämpötilalla merkitystä kun mittataan renkaiden paineita?

Tohtorin vastaus

Kyllä vain. Rengaspaineita tarkastaessasi on huomioitava lämpötilan vaikutus - rengas lämpenee ajon aikana reilusti. Painesuositukset on kuitenkin tarkoitettu aina kylmille renkaille (vallitseva ulkolämpötila). Tämän vuoksi tarkista paineet ennen ajoon lähtöä, kun renkaat eivät ole ehtineet vielä lämmetä.


Jätä kysymyksesi rengastohtorille!


Nimi


Sähköposti


Kysymys: