Suvi suloinen.. tai sitten ei

Käsi ylös ne, kenen mielestä nämä viime aikojen helteet ovat oikeasti hyvä juttu. Ja nyt tarkoitan OIKEASTI sitä mieltä. Ei vain sitä pientä hetkeä jäätelökioskilla ostamisen ja sormille sulamisen välissä. Eikä se häviävän pieni hetki terassilla oluen saamisen ja väljähtymisen välillä.

Jos jokainen miettii rehellisesti asiaa ja vielä sen jälkeen on helteen ihanuuden ylistäjä, niin silloin hyväksyn mielipiteen. Jotenkin vain tuntuu, että suurin osa ihmisistä on sitä laatua, kenen mielipide kulkee käsikädessä ”massan” mielipiteen kanssa. Suomessa on niin kylmä ja synkkä talvi, että kesästä täytyy nauttia. Näin täytyy ajatella koska kaveritkin ajattelee siten. On hirveän trendikästä ottaa ”lomaselfie” hiekkarannalla, missä näkyy vain varpaat rantavedessä. Enempää ihoa ei voi näyttää, koska se on niin pahasti palanut. Muita seuralaisia selfiessä ei tietenkään näy ja syy on se, että he ovat lähteneet rannalta varjoon jo aikoja sitten.

On vaikea uskoa helteen ihanuuteen kun kuuntelee ihmisten mielipiteitä hieman sivummalta. Kerrotaan vinkkejä ilmastointilaitteen valmistamisesta vessaharjan ja marsun juoksupyörän osista. Tai annetaan ohje miten valmistetaan auringonpolttamalle iholle sopiva viilennysvoide jugurtista ja sahanpurusta. Netti on täynnä keskusteluja helteen tuomista ongelmista. On hyvin vaikea nähdä sitä riemua, minkä helle saa ihmisissä aikaan. Tai siis uskotellaan saavan.

DSC02869

Otetaanpa rehellinen lähestyminen helteeseen ilman some hössötystä.

– Helteellä ei nuku kunnolla. Koko yö menee sellaisen asennon etsimisessä, missä mikään ihon kohta ei kosketa toista kohtaa. Parisängyssä kumppanin kanssa tämä asentorumba on ollut inspiraatio TWISTER pelin kehittämiseen.

– auringossa ei voi olla 5 minuuttia pitempään, ellei halua näyttää Hollywoodin hienostorouvalta 100 solariumtunnin jälkeen. Joko on liian kuuma tai joku paikka palaa.

– Ulkona ei voi tehdä mitään. Varsinkaan töitä. On vain yksinkertaisesti liian kuuma. Sekään ei valitettavasti ole mikään selitys asiakkaille tai pomoille. Pakko on vain tehdä vaikka sydänkohtaus olisi heti kahvitunnin jälkeen seuraavana listalla.

– Hellepäivän vietto rannalla. Oletko nyt ihan tosissasi? Postikortin kokoisen pyyhkeen vaatiman tilan löytyminen rannalta on aivan mahdoton tehtävä. Viereisen perheen pikku-Matias potkii koko päivän hiekkaa sinun aurinkorasvan verhoilemalle iholle. Toisella puolella 6 henkinen uusioperhe syö suolakurkkuleipiä ja tappelee siitä kuka unohti ottaa mehua mukaan. 5 minuutin välein jonkun rantapallo osuu sinua päähän. Rannalla on niin hirveä meteli, että kuulosuojien käytön pitäisi olla pakollista. Toisaalta kypärä/kuulosuojain yhdistelmä auttaisi molempiin edellisiin ongelmiin. Paitsi että kypärän muovi sulaa siinä helteessä. Uimaan ei voi mennä. Lopputulos on nähty Tampereella ja Oulussa.

– On aivan sama mihin yleiseen tilaan menet, niin koko ajan haisee joko järjetön hiki tai silmiä kirvelevä määrä erilaisia hajuja millä ihmiset yrittävät peittää juuri tuon edellisen hajun. Ps. jalkadeodoranttikin on keksitty.

– Kuumuus ei ole hyväksyttävä selitys pukeutua liian pieniin vaatteisiin. Julkisella paikalla jonkinasteinen itsekritiikki olisi suotavaa.

Tässä on vain murto-osa niistä ongelmista mitä tuo ”ai niin ihana” helle tuo tullessaan. Oletko edelleen sitä mieltä että helle on ihana asia?

Minä ainakin olen rehellinen kun sanon, että rakastan talvea.