Ammattina Sankari kampanjan suojelijaksi liikenneministeri Merja Kyllönen

AMMATTINA SANKARI kampanjassa etsitään vuosittain sankarillisia raskaan kaluston ammattikuljettajia. Kampanjan tavoitteena on löytää laajasta ammattilaisten joukosta niitä poikkeuksellisia yksilöitä, jotka ovat omalla esimerkillään edistäneet herrasmiesmäistä

liikennekäyttäytymistä, ojentaneet auttavan kätensä apua tarvitseville tai rohkeutta ja nopeaa ajattelukykyä onnettomuus- tai vahinkotilanteissa. Sankaruus ilmenee arjen päivittäisinä tekoina johon ammatikseen ajavat kuljettajat voivat vaikuttaa omalla toiminnallaan.

AMMATTINA SANKARI kampanja on saanut myös liikenneministeri Merja Kyllösen arvostuksen ja siksi hän toimii vuoden 2013 kampanjan suojelijana. Ministeri Kyllönen on ollut alusta asti mukana palkitsemassa vuosittaista sankaria ja on täten tukenut kampanjan teemaa ja tavoitteita. Kuten Ministeri mainitsi vuoden 2012 gaalapuheessaan, niin valitettavan usein raskaan liikenteen ammattilaiset tuomitaan mediassa jolloin tapahtumat kuvataan negatiivisessa valossa ja unohdetaan uutisoida sankariteot. ”Asennemaailman korjaaminen on iso tehtävä ja sitä työtä on jatkettava, koska kuljettajat tekevät tärkeää työtä”, sanoo Ministeri Kyllönen yhdeksi tärkeäksi syyksi ryhtyessään suojelijaksi.

AMMATTINA SANKARI kampanjan sankaritarinat kerätään www.ammattinasankari.fi sivustolle jonne tapahtumien kulun voi kuvata kuka tahansa avun saanut autoilija, hänen kanssamatkustajansa, kuljettajakollegat tai työnantaja. Tarina voi olla kuljettajalle iso kiitos siinä vaiheessa kun raati valitsee ansioituneen kuljetusalan ammattilaisen.

Yhteistyökumppaneista koostuva raati palkitsee sankarin arvoisellaan tavalla. Sankari julkistetaan marraskuussa Helsingissä pidettävässä palkintogaalassa ja hänelle ojennetaan 5.000 euron palkintoshekki, josta puolet, 2500 euroa hän lahjoittaa valitsemaansa hyväntekeväisyyskohteeseen.

Ministeri Kyllösen 2012 gaalapuhe osoitteessa http://www.youtube.com/watch?v=VuCEB7KJ4z0